Digital Marketing tips για μικρές επιχειρήσεις

Digital Marketing Tips για μικρές επιχειρήσεις ή κοινώς ερωτήσεις που μπορεί να σας έχουν απασχολήσει. Δείτε την λίστα με τις απαντήσεις για να πάρετε κατευθύνσεις κι ιδέες για να ξεκινήσετε, να αλλάξετε, να προσαρμόσετε ενέργειες που κάνετε στο Digital.

Website Digital Marketing Tips

 • Στην συζήτηση “έχω Facebook σελίδα-τι να το κάνω το website?” η απάντηση είναι και θα είναι πάντα μία: το website είναι ένα ιδιόκτητο μέσο που σας ανήκει, το Facebook όχι. Εκτός, αν είστε ξαδέλφια με τον Mark. Αν δεν είστε επειδή ο Mark μπορεί μια μέρα να σταματήσει λειτουργίες που στηρίζεστε για να δουλεύετε 😬  ‼️ 🙄  tough luck.
  • Η ίδια απάντηση ισχύει και στο “πουλάω μέσω Facebook, τι να το κάνω το eshop”. Και ναι πουλάμε και μέσω Instagram shopping και Facebook shopping και Google αλλά ΚΥΡΙΩΣ πουλάμε μέσω του δικού μας eshop.

digital marketing tips για μικρές επιχειρήσεις και website tips

 • Αν έχετε website και αισθάνεστε ήδη προνομιούχοι, έχοντας διαβάσει το παραπάνω, από πότε έχετε να το ανανεώσετε; Αν είναι οτιδήποτε παραπάνω από 6 μήνες 🔔  🔔 🔔.! Το website σας είναι ένας ζωντανός οργανισμός, όπως ακριβώς είναι το κατάστημα σας, η βιτρίνα σας, το μενού σας, οι υπηρεσίες σας. Θέλει κάθε μήνα συντήρηση αλλά και αλλαγές. Περιηγηθείτε, εντοπίστε τα σημεία προς αλλαγή, ενημερώστε τον προγραμματιστή σας τι θέλετε να αλλάξετε.
  • Αν έχετε εκπαιδευτεί στην διαχείρηση του site σας, τότε κάνετε τις αλλαγές/επικαιροποιήσεις σας ακόμα πιο άμεσα μόνοι σας με το που δείτε την ανάγκη.

Social Media Tips

 • Ναι, κάθε εβδομάδα. Είναι η απάντηση στην ερώτηση σας. Ποια ερώτηση; “Πόσο συχνά χρειάζεται να κάνω posts στις επαγγελματικές μας σελίδες;” Για το πόσες φορές την εβδομάδα θα το βρείτε σιγά-σιγά μόνοι σας. Δεσμευτείτε με τον εαυτό σας αρχικά σε 1 ή 2 φορές την εβδομάδα και μείνετε συνεπείς για 1 μήνα. Μετά αυξήστε την συχνότητα +1 φορά ακόμα ανά εβδομάδα.
 • Προσαρμόστε το περιεχόμενο της ανάρτησης σας στο κάθε κανάλι. Και λέγοντας περιεχόμενο εδώ εννοούμε κείμενο+φωτογραφία/video+ύφος ανάρτησης. Ναι, θα πάρει περισσότερο χρόνο.
 • Και τι θα γράψω στο post?
 • Η εικόνα είναι σημαντική στα social media. Ξεχωρίζει μια καλή ανάρτηση από μια λιγότερο καλή. Δώστε χρόνο για να βρείτε τις σωστές φωτογραφίες ή κάντε ένα νέο video αν δεν σας καλύπτουν αυτά που έχετε ήδη.
 • Σε περίπτωση που δεν έχετε ακόμα ξεκινήσει τις επαγγελματικές σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα, εδώ θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για να στήσετε την Facebook Business Page σας.

digital marketing tips για μικρές επιχειρήσεις και socila media tips

 • Μάθετε σιγά-σιγά τις λειτουργίες κάθε social media site και τι προσφέρει. Χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τα Stories στο Instagram, τα videos του Facebook διαφοροποιούνται λίγο από αυτά του Instagram και στο Google My Business μπορείτε να βγάλετε και τις προσφορές σας. Διαβάστε τα “manuals” των κοινωνικών δικτύων και πειραματιστείτε. Δεν πειράζει αν δεν το πετύχετε τέλειο την πρώτη φορά, υπάρχει και το “Delete”.

Newsletters

 • Αν έχετε μαζέψει έστω και 50 διευθύνσεις emails πελατών σας, που έχετε συλλέξει τηρώντας τους όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων, αξίζει να ξεκινήσετε καμπάνιες newsletters.
 • Θα βρείτε πολλά δωρεάν, στην αρχή, εργαλεία-πλατφόρμες για να πειραματιστείτε κι εδώ. Κάποια πολύ γνωστά και φιλικά είναι τα MailChimp, Moosend, ContactPigeon και άλλα. Θα σας εκπαιδεύσουν βήμα-βήμα και θα στήσετε την πρώτη σας καμπάνια.

Κάποιος μου είπε να κάνω και blog…

digital marketing tips για μικρές επιχειρήσεις

 • Τι να γράφω τώρα εγώ στο blog? Αν είστε τεχνικός γράψτε για συχνά προβλήματα των πελατών σας. Αν είστε κομμωτής γράψτε για τεχνικές που έχουν στάνταρ απορίες οι πελάτισσες σας. Αν έχετε βιβλιοπωλείο παρουσιάστε τις νέες εκδόσεις που φέρατε. Αυτό που προσφέρετε (προϊόντα ή υπηρεσίες) είναι το θέμα σας. Όπως μιλάτε με ένα πελάτη σας στο φυσικό σας κατάστημα ή στο τηλέφωνο μπορείτε και να “μιλάτε” και μέσω ενός blog.
 • Φυσικά, θα χρειαστεί χρόνος. Εμπλουτίζετε όμως έτσι το website σας και τις αναρτήσεις σας δίνοντας τους μεγαλύτερο χρόνο κυκλοφορίας καθώς και πιθανότητες να βγείτε ψηλά στις οργανικές αναζητήσεις της Google. Ok, αυτό θέλει περισσότερες εξηγήσεις, το δεχόμαστε 🙂  αλλά τα οφέλη του να έχετε ένα blog είναι πολλά.

Ερώτησεις;

 • Ask Google!!!! Οτι μα ότι κι αν έχετε σαν απορία κάντε το αναζήτηση. Είναι σίγουρο ότι θα βρείτε μια πρώτη απάντηση.
 • Κι έτσι καταλαβαίνετε καλύτερα και το πως λειτουργεί το ίδιο το σύστημα αναζήτησης και τι ρόλο παίζουν οι διάσημες λέξεις-κλειδιά.

Αυτό όμως είναι το επόμενο κεφάλαιο που θα συνεχίσουμε για να σας γράψουμε κι άλλα Digital Marketing Tips για μικρές επιχειρήσεις. Κι είναι μεγάλο.